Penapis Air Mana Satu Yang Terbaik?

0
2899

Tak macam dulu, penapis air dah jadi semakin common hari ini. Disamping memudahkan urusan suri rumah, ia juga menjadikan dapur lebih kemas dan minimalis.

Tak macam dulu,

Anda nak beli penapis air, tapi rambang mata, banyak sangat pilihan sekarang ni.
Tak sure mana yang terbaik, mana satu yang berbaloi?

Sebenarnya, bila kita tak tahu apa kita nak, memang susah nak buat pilihan. Dalam hal ni, yang kita tahu nak penapis air je, sekali bila survey, banyak lagi rupanya fungsi-fungsi penapis air yang ada kat pasaran.

Tapi tak kira apa juga jenama, 3 ciri-ciri di bawah ini adalah benda yang paling penting untuk anda consider sebelum buat keputusan, mana satu yang terbaik :

  1. FUNGSI SUHU – SEJUK/PANAS/SUHU BILIK
    Ini benda paling basic. Ramai orang biasanya kena ada semua pilihan iaitu air masak, sejuk dan panas. Bila cuaca panas nak minum air sejuk, hari hujan nak air panas, bila sakit pula minum air masak.Jadi, penapis air yang ketiga-tiga fungsi suhu adalah yang paling ideal untuk anda.
  2. SAIZ TANGKI
    Saiz tangki ni kena ikut saiz keluarga anda. Tengok botol yang air kat dapur tu, boleh dah boleh agak-agak berapa liter yang anda perlukan. Tak guna air ada 3 suhu, tapi sekejap je habis. Kena tunggu pula. Sebenarnya, lagi besar tangki lagi bagus.
  3. MAINTENANCE
    Benda ni paling penting. Penapis air kalau tak servis, lagi bahaya daripada air yang tak tapis. Tak perlu jadi hero untuk servis sendiri, sebab banyak pakej kat luar sana yang termasuk servis. Kecuali anda memang ada disiplin yang tinggi, itu lain

Untuk lebih memudahkan anda membuat pilihan yang terbaik, kami kumpulkan maklumat tentang penapis air yang ada dipasaran untuk rujukan anda :.

.
Bagi keluarga bersaiz kecil dan kos sekitar RM100, penapis air ini memang sesuai untuk anda. Servis maintenance tanggung beres

* 5 tahun servis percuma untul pakej Rental dan 1 tahun servis percuma untuk pakej Outright

Tambah sikit bajet, anda boleh dapatkan tangki yang lebih besar dan fungsi tambahan lain. Setakat nak buat open house tu memang takda hal

* 5 tahun servis percuma untul pakej Rental dan 1 tahun servis percuma untuk pakej Outright

Jika anda tak mahu penuhkan table top dapur, model standing ini memang terbaik. Tangki pun lebih besar

* 5 tahun servis percuma untul pakej Rental dan 1 tahun servis percuma untuk pakej Outright

Ini pula untuk anda yang tidak kisah tentang air 3 suhu dan ada disiplin yang tinggi untuk servis dan maintain sendiri

 

Apapun, semua penapis air adalah bagus…asalkan ia dapat memenuhi keperluan anda. Nak yang 1 suhu ke banyak suhu ke, tangki kecik ke besar ke, semuanya terpulang pada anda.

Tapi jika anda masih tak sure, penapis air Coway boleh jadi pilihan terbaik untuk anda. Pada harga yang tidak jauh beza dengan jenama lain, ini yang anda akan dapat :

  • 3 suhu untuk semua model. Yang 4 suhu pun ada.
  • Saiz tangki yang paling besar
  • Percuma servis setiap 2 bulan
  • Percuma penukaran filterĀ ikut jadual
  • Percuma penukaran spare part
  • Full product warranty

Lagi better, whatsapp saja kami di xxx untuk urusan pembelian penapis air anda sepantas kilat!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here