5 Benda Yang Boleh Menyenangkan Urusan Suri Rumah. Orang Lelaki Sila Ambil Perhatian

0
2899

Kalau ada orang lelaki yang kata kerja rumah tu senang dan tak penat, memang dia tak pernah rasa buat kerja rumah lah tu.

Bagi orang perempuan, sudah sedia maklum, uruskan rumah dan keluarga memanglah memenatkan. Baik yang full time mahupun berkerjaya. Kalau lah ada robot yang boleh tolong buat semua tu, confirm laku robot tu.

Anyway, dengan teknologi yang ada hari ini, ada banyak produk juga yang boleh memudahkan urusan suri rumah. Kami senaraikan 5 peralatan yang mampu memudahkan 80-90% urusan surirumah.

Mungkin bagi nampak remeh bagi sesetengah orang, tapi percayalah, semua ini adalah idaman setiap surirumah dan suami prihatin yang mahu sayangkan isteri mereka.

Dah tak perlu risau hari hujan, dah tak payah nak sidai kain, masalah baju kepam pun tak ada. Yang ada anak ramai lagi lah sangat-sangat membantu.

Kalau boleh jangan beli yang 2-in-1, Untuk membasuh, lebih compact ruang mesin, lebih berkesan basuhan dia. Untuk kering pula, perlu ada ruang yang besar, untuk memaksimumkan luas permukaan bagi proses pengeringan yang sempurna.

Jenis yang 2-in-1, compartment dia tak boleh besar atau kecil sangat. Jadi dia akan compromise kualiti, terutamanya fungsi dryer. Lebih baik beli yang dedicated dan boleh stack-up macam gambar kat atas. Lebih efisien dan lebih jimat ruang.

Masak cepat gila, belum cerita masak utk dlm pantang, memang mudah betul urusan. Jadi banyak lebihan masa nak belai suami…gitu.

Antara yang famous, adalah pressure cooker Noxxa. Namun banyak lagi pressure cooker jenama lain yang ada dipasaran, contohnya Philips. Semuanya terpulang kepada anda.

Nampak simple, tapi baaanyak gila fungsi dia. Dah la tak perlu nak masak air, jadikan air masak, air sejuk la, dapur pun jadi lebih kemas. Semua botol-botol yang berlonggok tu dah tak perlu dah. Baru la minimalis dapur tu.

Yang ada anak kecil, beli yang ada fungsi air suam sekali, senang kerja. Suami tak payah nak menggelabah lagi kalau anak nak susu. Tekan je. Jangan banyak alasan.

Ini tahap kedua pengurusan pakaian. Bab sidai dan kering dah setel dah. Ni bab kasi licin tajam pulak.

Dengan kuasa stim bertekanan tinggi, sekali gosok, dia punya efek tu macam 3-4 kali gosok. Makanya, cepatlah proses gosok baju tu. Laju je. Lagipun kalau dah pakai dryer, pakaian akan lebih berkedut, jadinya steam iron ni memang kena ada.

Setakat bau kepam, habuk, nak turunkan sikit suhu tu memang boleh sangat. Nak pula isteri yang pantang tengok habuk, ada alergi, sikit-sikit nak sapu rumah, nak mop rumah. Penapis udara boleh membantu isteri untuk lebihkan rehat. Luangkan masa bersama suami dan anak-anak.


Ini barulah tanda sayang isteri
Ini barulah akan membantu isteri untuk lebih effektif
Kena invest sikit takpe, sebab memang totally worth it

Tak boleh beli semua, beli satu-satu ikut kemampuan. For a start, boleh beli penapis air dan udara daripada Coway sempena promosi tak masuk akal diorang, pada harga super jimat. Whatsapp kami sekarang untuk lock order anda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here